Ruszyły Piwna Akademia Książęcego oraz Akademia Czeskiego Servingu.

 


Najlepsi barmani i kelnerzy w Polsce ponownie staną w szranki w ramach Piwnej Akademii Książęcego oraz nowej formule Akademii Czeskiego Servingu marek Pilsner Urquell oraz Kozel! Pierwsze warsztaty w ramach obu wydarzeń odbyły się w stolicy Dolnego Śląska, Wrocławiu. Na ich zwycięzców czeka udział w wielkich finałach wydarzeń, które będą mieć miejsce w grudniu 2019 roku w Warszawie.

Piwo to trunek, po który od tysięcy lat sięgają niezliczone wręcz rzesze ludzi na całym świecie. Bogata historia złocistego napoju wiąże się także z licznymi rytuałami i zwyczajami związanymi z jego odpowiednim podawaniem. Ten swoisty piwny savoir-vivre i wiedza na temat serwowania jest szczególnie przydatna dla kelnerów i barmanów, którzy każdego dnia podają spragnionym setki kufli pełnych pysznego piwa.

Kompania Piwowarska od lat dba o to, aby z nalewania i podawania piwa uczynić prawdziwą sztukę. Dlatego 20 maja ruszyła III edycja Piwnej Akademii Książęcego, zaś dzień później Akademia Czeskiego Servingu 2019. W ramach specjalnych warsztatów wyłonimy najlepszych barmanów i kelnerów w Polsce, na których w wielkich finałach obu akademii czekają mistrzowskie tytuły oraz atrakcyjne nagrody pieniężne. Poszukiwania prawdziwych barmańskich talentów rozpoczniemy we Wrocławiu.

Piwna Akademia Książęcego to wyjątkowy projekt stworzony z myślą o barmanach i kelnerach, którzy odgrywają kluczową rolę w rekomendacji piwa Książęce. Wierzymy, że dobrze wyszkolona załoga, przekłada się na sukces lokalu! Dlatego też już po raz trzeci wyruszamy w Polskę z ekspertami Akademii Maciejem Chołdrychem i Kubą Wolskim. Przed nami najlepsze połączenia piwa Książęcego z pysznym jedzeniem, potężna dawka piwnej edukacji oraz emocje w walce o miejsce w Finale Piwnej Akademii Książęcego 2019! Do listopada odwiedzimy 12 największych miast w Polsce.

Po ośmiu edycjach Akademii Barmańskiej Pilsner Urquell do klasyka gatunku, pilznera prosto z browaru w Pilznie, dołącza ulubione piwo Czechów i jednocześnie najlepiej sprzedający się czeski lager na świecie Velkopopovický Kozel.

Akademia zmienia nazwę na Akademię Czeskiego Servingu. W tej edycji będziemy kładli duży nacisk na czeski serving oraz zagadnienia techniczne przydatne w pracy za barem. Zaskoczymy też wszystkich nowymi konkurencjami. Niezmienna natomiast zostaje miłość do najlepszych czeskich piw oraz duet prowadzących – Sławek Fridel oraz Marcin Ostrowski! Do listopada odwiedzimy 11 największych miast w Polsce.



Źródło : https://www.kp.pl/