Sertop z Laurem Eksperta 2016.
Sertop, tyski producent serków topionych otrzymał Wyróżnienie Nadzwyczajne Laur Eksperta 2016 – Medal Nowoczesności za „unikatowy charakter, nowatorstwo i wysoką innowacyjność produktu” – Złotego Ementalera (kostka 100 g). Serek ten dodatkowo otrzymał Certyfikat Laur Eksperta 2016/2017 potwierdzający nadanie Znaku Jakości w II edycji Ogólnopolskiego Konkursu i Programu Doradztwa Konsumenckiego dla firm.
W tegorocznej edycji zostało wyróżnionych 80 produktów i usług.
Patronat nad Konkursem sprawowało m.in. Polskie Towarzystwo Towaroznawcze.
Laur Eksperta to jeden z ważniejszych znaków jakości, którego celem jest wyróżnianie najlepszych produktów, marek i usług dostępnych na polskim rynku, przyznawany jest przez Kapitułę Ekspertów – naukowców reprezentujących środowiska akademickie i branżowe, m.in. prof. Krzysztof Witkowski z Uniwersytetu Zielonogórskiego oraz prof. Joanna Ejdys z Politechniki Białostockiej.
Źródło : http://www.isbhandel.pl/